Moss kommune

Det lengste jubileumsåret - ny bok om 300-årsjubileet 

Nå er den her - boka om kanskje det aller lengste jubileumsåret, og om jubileet som engasjerte store og små, interessegrupper, næringsliv, idrettslag, ungdomslag og organisasjoner gjennom tilsammen tre år. 

– Jubileumsboka ble akkurat det vi hadde håpet på, sier ordfører Hanne Tollerud.

–  Boka oppsummerer på en fin måte 300-årsjubileet og den krevende tiden vi var i, og den har mange fine bilder. Jeg tror forfatteren har snakket med over hundre personer og på den måten viderefører det inkluderingsprosjektet som jubileet var ment å være, legger ordføreren til. 

Perfekt julegave til alle som er glad i Moss

- Dette er en perfekt julegave til alle som er glad i Moss og det er en stor sjanse for at du vil finne noen du kjenner mellom disse permene. Jeg vil også takke alle som har bidratt, sier Tollerud.

Om jubileumsboka Moss 300 år - det lengste jubileumsåret 

I 2020 fylte moss by 300 år samtidig som Moss og Rygge ble en kommune, og Rygge fylte 900 år. Da jubilumsprogrammet ble presentert høsten 2019, sto over 200 arrangementer på planen. Men så kom pandemien. 
 
Jubileet som skulle bli et stort PANG av opplevelser, ble spredt utover og fordelt over tre ganske lange og usikre år.  Alle fikk heller ikke med seg det som faktisk skjedde med jubileet heller. Den største grunnen til det er nok at mange av arrangementene som ble gjennomført i 2020 og 2021, var underlagt strenge restriksjoner, og bare noen få fra mediene, prosjektenes viktigste støttespillere, givere eller arrangører fikk lov til å møte opp. 
 
Målet med denne boka har vært å samle de viktigste arrangementene som ble gjennomført. Mange nok til å gjøre enhver mossing ørlite stolt over all frivilligheten, de mange brennende hjertene og de rause lommebøkene som bidro til å gi oss et jubileum. Tross alt.  

Hvor kan du kjøpe boka?

Boka kjøper du i kommunens bokhandlere, og på kommunetorget i gågata. Den koster 300 kroner.

  • Tittel: Moss 300 år. Det lengste jubileumsåret
  • Forfatter: Inger Marie Spange
  • Antall sider: 302

 

Frame Media