Gratis mestringskurs for ungdom - DU

DU kurs, illustrasjon (pexels.com) - Klikk for stort bilde

Kurset er for ungdommer i 9 og 10 klasse i Moss kommune.

Kurset er spesielt for ungdom som har erfaringer med å være nedstemt, trist, eller deprimerte.
Noen føler mindre glede og/eller mindre energi enn vanlig, mens andre opplever irritasjon eller kaos i tankene.
Konsentrasjonsproblemer er også vanlig, eller at man har store bekymringer, uro eller opplever ting håpløst.

Sted: Skarmyra Allaktivitetshus
Oppstart: Onsdag 01.03 kl. 08.30-10-30
Pris: gratis
Kursledere: ledes av to trente kursholdere

Påmelding og spørsmål:
Nina Nergård mob. 960 96 232
Rita Eikeland Krogstad mob. 482 64 082

Vi serverer et lett måltid før vi starter opp
Kursdag vil variere fra uke til uke. Informasjon vil bli gitt ved oppstart. Det vil være til samme tid.
Kurset går over 10 ganger
Kurset ledes av to trente kursholdere
Hver kursdeltager får sin egen kursbok
Hver enkelt deltager har først en samtale med kursleder.

Målet er å forstå hvorfor en får det vanskelig og bli klar over hva en kan gjøre for å motvirke dette.

Om kurset
Kurset viser god effekt hos ungdom med mild til moderat depresjon

Kurset er utviklet av psykolog Trygve Børve og er basert på kognitiv metode med mindfullness tilnærming. Kursdeltakerne lærer hvordan tanker og handlinger virker inn på følelser. Effekten av dette kurset er undersøkt i flere faser. I følge ungsinn.no viser resultatene en stor nedgang i symptomer på depresjon hos kursdeltakere allerede mens kurset pågår og en ytterliggere nedgang seks måneder etter at kurset er avsluttet.

Ungdommer i 9 og 10 klasse i Moss kommune kan henvises til kurs av alle hjelpetjenester i kommunen.

Ta gjerne kontakt ved evt. andre spørsmål

Du kan lese en kunnskapsoppsummering om effektene av Depresjonsmestring for ungdom (DU) her.

Org.nr.: 944 383 476