Etisk handel og Fairtrade-kommune

Roll-up "Stolt av å være Fairtrade-kommune", bananer, kake, kakao og kaffe med Fairtrade-merket. - Klikk for stort bilde Moss kommune er medlem av Initiativ for etisk handel
I 2009 ble Moss kommune medlem av Initiativ for etisk handel (IEH). IEHs formål er å fremme ansvarlige leverandørkjeder slik at internasjonal handel bidrar til å ivareta menneske- og arbeidstakerrettigheter, bærekraftig utvikling og forsvarlig miljøhåndtering. Moss kommune setter etiske krav til sine leverandører.

Moss kommune er en Fairtrade-kommune
Fairtrade er verdens største og mest kjente merkevare for rettferdig handel. Fairtrade-standardene sikrer bedre arbeidsforhold og handelsbetingelser for bønder og arbeidere i utviklingsland, slik at de kan investere i produksjon, lokalsamfunn og en bærekraftig framtid. All kaffe som Moss kommune kjøper skal være Fairtrade-merket. Fairtrade-kommunen oppfordrer andre arbeidsplasser i Moss til å benytte Fairtrade-merkede produkter.

Styringsgruppa for Fairtrade består av representanter fra Moss menighet, Fremtiden i våre hender, AMFI Sentrum og Mosseporten samt Moss kommune.

Sist endret 19.08.2015 15:13
Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Moss kommune
Rådhuset, Kirkegata 15
Postboks 175, 1501 Moss
Telefon : +47 69 24 80 00
Org.nr.: 944 383 476
Åpningstid: 08:00-15:45