Badeplasser

Tre gutter med utstyr for å se på livet på bunnen. - Klikk for stort bilde

Moss byr på en rekke badestrender både i ferskvann og ved Oslofjorden. Mulighetene skulle derfor være store for å finne en badeplass som passer deg, enten du foretrekker sjø eller vann, svaberg, sandstrand eller en strand med gressbakke.  

Flotte badestrender ved Oslofjorden finner du på Alby, Vestre Nes, Refsnes, Fiske, Søly og Kulpe.

Strandgjester på stranden i Nesparken. Blått Flagg på flaggstangen. (Moss kommune) - Klikk for stort bilde

Byen har Blått-flaggsertifiserte strender. Denne sertifiseringen gis etter strenge kriterier til blant annet vannkvalitet, universell utforming, renhet og avfallshåndtering. Sommeren 2016 har Tronvikstranda på Jeløy og stranda ved Vandrerhjemmet i Nesparken Blått Flagg. Bystranda Sjøbadet har hatt flagget fra 2012-2015, og målet er at flagget igjen skal opp på Sjøbadet. Grunnen til at flagget ikke har kunnet heises i juni 2016, er at det ligger for mange armeringsfibre i plast på sandstranden. Armeringsfiberne kommer fra dumping av steinmasser utenfor Moss Havn. Det jobbes med å fjerne disse fra stranden. 

Sjøbadet ligger midt i hjertet av Moss på Jeløy, ved kanalen. På badeplassen finner du en sandstrand med stupemuligheter, sandvolleyballbane, toalett tilpasset funksjonshemmede, badeflåte, lekeutstyr med mer.

Tronvik badestrand er meget barnevennlig med gressbakker, badeflåte og toalett tilpasset funksjonshemmede.

Gressbakken på Tronvikstranda. Mange badegjester i solskinn. (Moss kommune) - Klikk for stort bilde

Fra Nesparken går Vansjøstien til Mossemarka og Vansjø. Nesparken er en populær park rett utenfor Moss sentrum med badeplasser ved ferskvann. I parken er det baner for putball, sandhåndball og sandvolleyball. parken er innfallsport til Vansjø hvor du finner mange små, idylliske badeplasser.

Moss Kajakklubb har tilhold i parken hvor du kan leie deg kano eller kajakk. I Nesparken ligger dessuten Moss vandrerhjem som et flott utgangspunkt for turer i Moss.

Publisert av Gyda Silvia Hellgren Rolfsøn. Ansvarlig Frank Ivar Hansen. Sist endret 16.08.2016
Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Moss kommune
Rådhuset, Kirkegata 15
Postboks 175, 1501 Moss
Telefon : +47 69 24 80 00
Org.nr.: 944 383 476
Åpningstid: 08:00-15:45